Κόκκινο Κρέας

image description
image description
image description

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Εδώ ανήκουν:

  • Μοσχάρι, βοδινό
  • Χοιρινό
  • Αρνί, πρόβατο
  • Κατσίκι, γίδα
  • Κυνήγι: π.χ., αγριογούρουνο, ελάφι
  • Όλα τα επεξεργασμένα προϊόντα των παραπάνω.

Πόσες μερίδες κόκκινου κρέατος συστήνεται να τρώνε τα παιδιά και οι έφηβοι;

Ενδεικτικά, ανάλογα με την ηλικία, η κατανάλωση κρέατος μπορεί να είναι:

Ηλικία παιδιού
1 έως 2 ετών 2 έως 3 ετών 4 έως 8 ετών 9 έως 13 ετών 14 έως 18 ετών

3-4 μερίδες την εβδομάδα

2-3 μερίδες την εβδομάδα

2-3 μερίδες την εβδομάδα

2-3 μερίδες την εβδομάδα

2-3 μερίδες την εβδομάδα

Πόσο είναι 1 μερίδα κόκκινου κρέατος;

Ηλικία παιδιού
1 έως 2 ετών 2 έως 3 ετών 4 έως 8 ετών 9 έως 13 ετών 14 έως 18 ετών

40-60

γραμμάρια

60-90

γραμμάρια

90-120

γραμμάρια

120-150

γραμμάρια

150-200

γραμμάρια

* Η ποσότητα αναφέρεται στο βάρος του μαγειρεμένου κρέατος χωρίς κόκαλα

Πρακτικές συμβουλές

  • Φροντίζουμε ώστε τα παιδιά άνω των 2 ετών να καταναλώνουν 2 με 3 φορές την εβδομάδα κόκκινο κρέας.
  • Είναι σημαντικό όσο μπορούμε να αποφύγουμε το επεξεργασμένο κρέας: αλλαντικά (από χοιρινό, μοσχάρι, γαλοπούλα, κοτόπουλο κ.ά.) και προπαρασκευασμένα προϊόντα κρέατος (μπιφτέκια, παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου κ.ά.).